Afbeelding

Koperdieven zorgen ook voor overlast spoor Breda

Nieuws

BREDA- Het treinverkeer in Nederland is grotendeels weer hervat. Alleen in Breda zijn nog wat problemen. Deze keer zijn het geen winterse buien die de planning van de NS in de war sturen, maar is het de beurt aan koperdieven.

Er werd dinsdagnacht rond de 300 meter aan leidingen en kabels gestolen op het spoor in Oudenbosch. Daardoor konden de treinen tussen Roosendaal en Dordrecht niet normaal rijden.

In Breda moeten reizigers rekening houden met een vertraging van 15 tot 30 minuten. Prorail hoopt de storing tussen 12:00 en 14:00 uur te hebben verholpen.

In de rest van Nederland rijdt 80 procent van de treinen weer. “Pas als alle treinen gerepareerd zijn, kan er weer volgens de reguliere dienstregeling gereden worden”, aldus de woordvoerder van Prorail.

Normaal gesproken kunnen reizigers geld terugkrijgen bij veel vertraging, maar de NS beroepen zich in dit geval op buitengewone omstandigheden. Daarom mag iedereen op 30 december met 40% korting reizen, om de vertragingen en uitgevallen treinen van de afgelopen dagen te compenseren.