Afbeelding

Rush op supermarkten achter de rug

Nieuws

HAAGPOORT - De rush op de supermarkten is donderdagmiddag bijna achter de rug. De laatste inkopen worden gedaan voordat het kerstfeest losbarst.

Afgelopen twee dagen liep het storm en sommige schappen zijn dan ook zo goed als leeg. Het is duidelijk te zien welke producten dit jaar favoriet zijn bij chef-koks in Breda.

Vaak wachten mensen tot het laatste moment om inkopen te doen zegt Wil van Loon bedrijfsleider van de Jumbo aan de Haagweg.“Ik dacht dat het wel handig zou zijn twee werknemers als verkeersregelaar op de parkeerplaats te zetten. Een stukje veiligheid en een goede doorstroming.”

Traditioneel zijn de twee dagen voor Kerst het drukst zegt Van Loon. De supermarkt speelt daarop in door extra personeel in te zetten en dus bijvoorbeeld de twee personeelsleden op de parking.

De meeste vakken zijn nog redelijk gevuld, maar het is duidelijk te zien welke goederen de hardlopers zijn dit jaar. Zo zijn bepaalde ijsproducten bijna helemaal uitverkocht. Ook bij de vleesafdeling is een aantal vakken leeggeroofd.

“Wij houden daar natuurlijk rekening mee. We proberen zoveel mogelijk op tijd weer bij te vullen. De verse producten snijden we als de klant er naar vraagt gewoon bij”, aldus de bedrijfsleider.

Elk jaar heeft zijn uitschieters volgens Van Loon. Zo was de verse tijm niet aan te slepen en waren de gourmette schotels enorm populair. “Er zal wel een recept met tijm zijn wat goed aanslaat bij de mensen en lang in de keuken staan lijkt ook niet de bedoeling. Gewoon gezellig met de kinderen aan tafel.”