Nieuw lied voor NAC (video)

NAC

BREDA - Een nieuw supporterslied voor NAC is in het leven geroepen. Het lied heet 'We zijn er bij' en is bedacht door Frens Hoornick. Een goede vriend van hem, Rolf van Dongen (zoon van deelnemer Harry aan X-Factor) zorgt voor de vocalen.

De twee initiatiefnemers, beiden NAC-supporter, vonden het repertoire dat vanaf de Bredase bühne werd gezongen al langere tijd vrij beperkt. Om die reden besloten ze de handen ineen te slaan en een nieuw supporterslied te maken. "Het bedenken van een pakkend refrein vergde wel wat inspanning, daar was ik wel even zoet mee", vertelt Hoornick.

Van Dongen heeft het nummer al samen met een achtergrondkoor ingezongen en binnenkort wordt de bijbehorende cd uitgebracht. De organisatie van NAC is enthousiast en gaat voor een groot deel van de promotie zorgen.

Voorproefje

Van Dongen zal het clublied daarnaast tijdens de Open Dag op 10 oktober aan het gehele publiek ten gehore brengen. De cd zal daar in de winkel te koop zijn voor €3,95. Van ieder exemplaar dat vanaf die dag wordt verkocht gaat een euro naar de jeugd-opleiding van NAC.

Het nummer zal de komende tijd voor, tijdens en na iedere wedstrijd worden gedraaid in het stadion.