Topseizoen voor sportscholen dankzij goede voornemens

Nieuws

BREDA – Stoppen met roken, meer tijd doorbrengen met familie of meer sporten. Plannen voor een jaar dat beter moet worden dan 2009. Voor sportscholen betekenen de goede voornemens een gouden tijd.

Bij Fitnesscentrum 'Keep Fit' valt de drukte nu nog mee. Woordvoerder Pascal vertelt dat de meeste aanmeldingen in de tweede week van januari komen. “Dan begint iedereen aan zijn goede voornemens te werken.”

Ook Sita, woordvoerster van 'Enjoy Sports Wellnessclub', denkt dat de echte drukte nog gaat komen. “Het begint nu al drukker te worden, maar de piek ligt echt elk jaar in januari en februari.”

‘Your Health Breda’ merkt al wel veel van de goede voornemens. Medewerkster Sabine zegt dat het de hele maand december al drukker is. “Je ziet ook seizoenen bij de sportschool, en het topseizoen valt in het begin van het jaar.” Als voornaamste reden geeft Sabine de goede voornemens en kerst: “De pondjes die er met kerst bij zijn gekomen, moeten er ook weer af. Het klinkt heel cliché, maar is wel waar.”