Afbeelding

IJsbaan Breda stapelt record op record

Economie

HOGE VUCHT – Het zijn mooie tijden voor de ijsbaan in Breda. De kunstijsbaan, welteverstaan. De schaatsbaan aan de Terheijdenseweg stapelt wat betreft bezoekers record op record.

“De kerstvakantie is enorm goed gelopen”, zegt een enthousiaste Theo Lambooij, operationeel manager bij Optisport, eigenaar van onder meer de schaatsbaan aan de Terheijdenseweg. “In het achtjarig bestaan is het nog nooit zo druk geweest.” Het oude record van 3700 bezoekers per dag sneuvelde dan ook al snel.

Op 29 december bezochten 4100 mensen het kunstijs op. De dag erna werd het nog gekker. “Toen kwamen ruim 4700 mensen voorbij de kassa”, zegt Lambooij. “Het gemiddelde over 2009 is in een klap gestegen van 1300 naar 1400 mensen per dag. Er stond een rij voor de ingang die ver naar buiten doorliep.”

Lambooij denkt dat het weer, maar ook de crisis hierin een rol spelen. “Het winterweer zorgt er voor dat mensen een ijsgevoel krijgen. En omdat op natuurijs nog lang niet overal kan worden geschaatst, komen ze hierheen. De crisis zorgt er voor dat mensen thuisblijven in plaats van naar Oostenrijk of Frankrijk vertrekken. En dat is weer goed voor ons.”

De schaatsbaan heeft niet echt een maximum aantal bezoekers. “Maar af en toe denk ik toch wel bij mezelf: ‘nu wordt het wel erg druk’”, zegt Lambooij. “De binnenring, waarop de wedstrijdschaatsers schaatsen, hebben we al een keer moeten sluiten omdat die gewoonweg te vol zat.”