In de nacht van zaterdag op zondag viel er weer wat extra sneeuw bij in Breda. foto Guido van der Kroef
In de nacht van zaterdag op zondag viel er weer wat extra sneeuw bij in Breda. foto Guido van der Kroef

Boer twijfelt aan noodzaak CO2-reductie in huidige ijstijd

Economie

BREDA - Raadslid Boy Boer is de laatste tijd bevangen door de vrieskou. Als strooizout strooit hij zijn vragen uit over het Bredase college over de misstanden tijdens deze ‘huidige ijstijd’.

De ene keer vraagt hij waarom de binnenstad één grote ijspegel is, de andere keer stelt hij aan de kaak dat het strooizout bijna op is, dan weer vindt hij de kerstboom op de Grote Markt maar 'zo, zo'.

Zijn laatste setje vragen aan het Bredase college omvat toch een wat groter en belangrijker onderwerp. Het feit dat het de laatste weken behoorlijk koud is in Nederland, zorgt bij het Leefbaar Breda-raadslid voor wat verwarring.

“Volgens de weervoorspellingen voor volgende week gaat het zelfs 15 tot 20 graden vriezen”, schrijft hij in een brief, gericht aan het college. “En dat is allemaal begonnen nadat de klimaatconferentie in Kopenhagen was mislukt.” Dat hij laatst een wetenschapper hoorde roepen dat ‘er een kleine ijstijd aan zit te komen’, brengt hem nu in verwarring. "Terwijl wij miljoenen uitgeven aan CO2 reductie werkt 'iets' dus net andersom", vindt het raadslid.

“Zijn we met z’n allen niet te ver doorgeschoven en moet er niet een bepaalde hoeveelheid CO2 in de atmosfeer zitten?”, oppert Boer. “Zou onze eigen weerman de heer Van Gurp dan toch nog gelijk krijgen? Hij beweert al jaren dat de CO2 juist nodig is voor de plantengroei en in principe heeft hij daarin meer dan gelijk.”

Boy Boer vindt het daarom van groot belang ‘dat we de hoofdstukken over CO2 reductie in de verkiezingsprogrammaas van vooral GroenLinks en vrienden eens goed onder de loep nemen’.