Bredase Energieraad organiseert klimaattop

Economie

BREDA - De Bredase Energieraad organiseert samen met de Gemeente Breda op donderdagmiddag 25 februari aanstaande een klimaattop onder het motto ‘Winst met een beter klimaat’.

Het wordt een bijeenkomst in het Bredase stadhuis met ondernemers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en politici. Het is de bedoeling dat ook de Bredase lijsttrekkers aan tafel zitten en een aantal ambities van de marktpartijen meekrijgen voor het nieuwe coalitieakkoord dat na de verkiezingen wordt opgesteld. Met het organiseren van de klimaattop wordt uitvoering gegeven aan een motie die eind vorig jaar is aangenomen door de Bredase gemeenteraad.

Milieuwethouder Wilbert Willems, tevens voorzitter van de Bredase Energieraad: “Het is belangrijk dat zoveel mogelijk partijen meedenken en praten over wat we lokaal nog meer kunnen doen om onze klimaatdoelstellingen te bereiken. We hebben daarvoor een goede basis gelegd in de nota ‘Steek positieve energie in het klimaat’. Maar dat is niet genoeg. We willen met de klimaattop zoveel mogelijk de ideeën en plannen die al aanwezig zijn binnen de Bredase samenleving naar boven halen.”

De Energieraad daagt de deelnemende partijen uit om op 25 februari met plannen, initiatieven en voorstellen te komen die lokaal/regionaal een bijdrage leveren aan het bereiken van de klimaatdoelen. Er wordt daarbij gestreefd naar ‘match making’, dat wil zeggen dat partijen elkaar vinden, aanvullen en versterken. De matches kunnen plaatsvinden op de gebieden duurzame bedrijven, duurzame energieproductie, schone en zuinige mobiliteit, energietransitie gebouwde omgeving en klimaatbestendige leefomgeving. Het is de bedoeling dat tijdens de klimaattop een basis wordt gelegd voor deelgroepen (in de vorm van ‘klimaattafels’), die in de loop van dit jaar op die terreinen concrete plannen gaan uitwerken.

Inschrijven voor deelname aan de Bredase klimaattop is mogelijk tot 20 februari aanstaande via deze website. Er is plaats voor maximaal 120 deelnemers.