Netwerken maar dan online en zonder voorwaarden. Met een bak koffie. De formule van Open Coffee Breda. foto Jamy Vodegel
Netwerken maar dan online en zonder voorwaarden. Met een bak koffie. De formule van Open Coffee Breda. foto Jamy Vodegel

Een jaar OpenCoffee: in de bus naar Parijs

Economie

Stijn Zeeman en Rogier van Wagtendonk zijn de oprichters van OpenCoffee. Omdat ze Bredanaars beter wilden leren kennen, besloten ze de vrijdagochtend anders te beginnen.

“Met een lekker gevoel naar je werk gaan, dat wilden we bereiken”, vertelt Zeeman. “Elke week bij Inspire Coffee Company van 09:00 tot 10:00 uur ‘s ochtends koffie drinken en ondertussen netwerken met ondernemers en collega’s. Dat willen we mensen in Breda aanbieden.”

Via LinkedIn hebben Zeeman en van Wagtendonk een netwerk opgebouwd. “We begonnen bij de mensen die dichtbij ons staan, en die nodigden ook weer mensen uit. Nu hebben we meer dan 650 leden en iedere week komen er 25 mensen een kopje koffie drinken en met elkaar praten”, vertelt Zeeman.

De reis naar Parijs begon eigenlijk als een grap. “Toen we begonnen met OpenCoffee Breda, zagen we dat ze in Parijs 500 leden hadden. Rogier en ik zeiden gekscherend tegen elkaar als we ook zoveel mensen hebben, gaan we naar Parijs toe. Nu bestaan we ook een jaar, en een van onze leden Vincent van Doorn besloot het idee uit te voeren, en nu gaan we 29 januari met de bus naar Parijs.”

Voor wie dit niet wil missen: er is nog plek in de bus, aldus Zeeman.

www.bredameeting.nl