Stroomstoring treft Breda en West-Brabant (update)

Economie stroomstoring

BREDA - Delen van Breda en West-Brabant hebben woensdagmiddag tussen drie uur en kwart over drie last gehad van een stroomstoring. De oorzaak was een probleem van de levering van Tennet aan Enexis, dat verantwoordelijk is voor de stroomlevering in Breda.

De bron van de storing lag volgens Tennet bij een 150-duizendvoltstation bij Bergen op Zoom. De storing daar zorgde voor een domino-effect. Waardoor het stroomstation ermee ophield, is nog onduidelijk. Tennet doet daar nog onderzoek naar.

Het is nog onduidelijk welke delen van Breda last hebben gehad van de storing. In heel West-Brabant hebben zo'n vijfentwintigduizend huishoudens een kwartier geen stroom gehad. Ook sommige bedrijven, hadden last van de korte onderbreking. Onder meer computersystemen en alarminstallaties moesten herstart worden. Ook pin-betalingen waren op sommige plaatsen onmogelijk.
De stroomstoring zorgde ook voor vertraging op het spoor rond Breda. Volgens een woordvoerder van de NS was die storing van korte duur. Wel stonden enkele treinen korte tijd stil tussen stations in.