Jongens (13 en 15) bedreigen leerkracht met dood

Nieuws

TETERINGEN - Twee jongens van 13 en 15 jaar uit Breda zijn donderdagmiddag aangehouden. Ze worden verdacht van het bedreigen van een 29-jarige leerkracht van een basisschool in Teteringen.

Het incident vond dinsdagmiddag 12 januari plaats toen de aangever samen met een collega de jongens van het schoolplein wilde verwijderen.

Maandagmiddag 11 januari jl. waren omstreeks 15.30 uur op het schoolplein, een aantal leerlingen sneeuwballen aan het gooien. Een leerkracht die naar buiten liep om hen daarover aan te spreken hoorde van hen, dat zij werden lastig gevallen door drie jongens die daar niet op school zaten. De docent vroeg hen vriendelijk om het schoolplein te verlaten. De drie knapen gaven daar gehoor aan, maar riepen wel op dreigende toon dat ze de volgende dag terug zouden komen. De dreigende taal maakte op de kinderen die daar getuige van waren een heftige indruk.

Dinsdagmiddag 12 januari jl. rond 15.15 uur werden de drie jongens weer op het schoolplein gesignaleerd. De leerkracht ging samen met een collega naar buiten om hen aan te spreken. De jongens namen direct een dreigende houding aan. Een van hen riep dat ze versterking zouden halen en dat hij de keel van de leraar zou doorsnijden. De leerkracht heeft
aangifte gedaan. De wijkagenten van Teteringen zijn samen met hun collega's een onderzoek gestart. Dit leidde na een tip vanmiddag naar twee jongens van 13 en 15 jaar uit Breda die werden aangehouden

De oudste heeft toegegeven dat hij snel boos wordt om de kleinste dingen en dat hij die man onder meer gedreigd had verrot te slaan. De jongens zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De derde jongen moet nog verhoord worden. De politie maakt een dossier op.