Flats Ignatiusstraat in zomer plat

Economie

BRABANTPARK – De flats aan de St. Ignatiusstraat gaan komende zomer plat. Althans als het aan woningcorporatie Laurentius ligt. Het liefst ziet de woningbouwvereniging de werkelijke bouw eind dit jaar van start gaan.

Directeur Andre Heintjes kreeg twee weken geleden een brief van de wijkraad Brabantpark. In antwoord daarop liet Laurentius weten medio 2010 met de sloop te willen starten van het tot twee keer toe gekraakte pand.

“Er zitten nog twee zaken in het winkeldeel. Met de rest hebben we een schikking getroffen. Een van de zaken stopt in maart en bij de nadere loopt nog een rechtszaak. We verwachten in mei, gezien de andere uitspraak, dat de rechter in ons voordeel oordeelt”, aldus Heintjes.

Laurentius is niet meer bereid in het opleuken van het flatgebouw. Dat is volgens de woningcorporatie ‘kosten op het sterfhuis’. “We hebben nu alles netjes dichtgemetseld, maar meer zit er niet in. We beseffen dat het geen prettige situatie is. Toch is dat niet te voorkomen bij herontwikkeling.”

De bouwvergunning is nog niet ingediend, maar wordt inmiddels voorbereid. “De bedoeling is om alles rond te krijgen, zodat we eind dit jaar of begin 2011 kunnen gaan bouwen. Mits er niet te veel bezwaarschriften worden ingediend. Daar hebben we geen invloed op.”