Afbeelding

‘We nemen veel vertrouwen mee naar het veld’

Hockey

BREDA - Dames 1 van hockeyclub Breda wordt zondag kampioen in de zaal. De voorsprong op de nummer twee (Drunen) is zo groot, dat het kampioenschap de dames nauwelijks meer kan ontgaan.

Martijn de Jongh, de assistent trainer/coach van het hockeyteam, is erg blij met het resultaat. “Wij zijn vooral heel trots dat het team zo snel en professioneel is omgeschakeld van het veldhockey, naar het spelen in de zaal.” Met het kampioenschap promoveert Dames 1 naar de topklasse in de zaal, waar ook Push Dames 1 speelt.

Ook vorig jaar promoveerden de dames, maar dan op het veld naar de overgangsklasse. In de veldcompetitie gaat het echter niet zo goed. Het Bredase team staat elfde op de ranglijst. “Onze doelstelling is om ons te handhaven in de overgangsklasse”, vertelt De Jongh. “Maar het kampioenschap in de zaal is absoluut een opkikker! Het team neemt hierdoor veel vertrouwen en ervaring mee terug het veld op.”

Volgens De Jongh is het duidelijk waarom zijn team kampioen is geworden in de zaal. “We waren technisch beter”, zegt hij. “Er was een duidelijk verschil tussen de meiden en de andere teams.” Hoe Dames 1 haar overwinning zondag zal vieren, weet de assistent trainer nog niet. “Maar ik ben er zeker van dat de dames hun kampioenschap op gepaste wijze gaan vieren”, lacht hij.

Het zaalhockeyteam uit Breda speelt haar laatste wedstrijden zondag 7 februari in de Drie Linden in Prinsenbeek. Om 12:50 uur strijden de dames tegen Best, om 15:20 uur spelen zij tegen Hopbel.