Zwarte zaterdag voor Barons

Basketbal

ROSMALEN/BREDA - Glaslijn Barons heeft zaterdag basketballes gekregen in Rosmalen. Tegenstander Black Eagles bleek maten te groot en overklaste Barons: 114-52.

De wedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen Black Eagles volgde op twee wedstrijdloze weekends in de eerste divisie. Door diverse omstandigheden reisde Barons met 8 spelers naar Rosmalen.

De wedstrijd begon niet slecht voor de Bredase bezoekers. Na 7 minuten was mede namens Guido La Rose (11 punten) het verschil maar 7 punten. Door een goed slotoffensief voor Barons eindigt het eerste kwart in 24-22.
Ook de eerste vijf minuten van het tweede kwart kan Barons goed volgen. Maar vanaf dat moment gaat het minder bij de Barons. "Wij gaan slordig spelen, geven verkeerde en slordige passes en weigeren aan de vrije worpenlijn het verschil dicht te schieten", stelt coach Marc van Tetering. Black Eagles slaat daardoor een gat van 13 punten: 47-34

"Normaal gesproken is er niets aan de hand pakken we de draad weer op en gaan weer verder, nu even niet", constateert Van Tetering. In de drie minuten die volgen beslist Black Eagles de wedstrijd: 57-36. Barons krijgt wel kansen, maar scoort niet. Als de ploeg dan ook nog in foutenlast komt, is het afgelopen.
Dieptepunt is de laatste fase van de wedstrijd, als Barons door de fouten nog maar met drie spelers op het veld staat.

Komende week speelt Barons thuis tegen Rotterdam.

BLACK-EAGLES - BARONS HEREN 1 (24-22) 47-34 (77-40) 114-52