Den Bosch CS vrijgegeven, politie vindt geen bom

Nieuws

BREDA/DEN BOSCH - Het station in Den Bosch is rond half vier weer vrijgegeven. Nog steeds is niet bekend in welke stad de verdachte van de bommelding op de trein is opgestapt. Er werd geen bom gevonden.

Eerder meldden mensen op Twitter dat de man was ingestapt bij station Breda. De politiewoordvoerster meldde dinsdagochtend dat dat zeer goed mogelijk was. Nu echter betwijfelt een collega-woordvoerder überhaupt of hij meer informatie over de locatie van instappen kan geven. “Het onderzoek loopt nog. Zelfs als dat is afgerond, denk ik niet dat we het bekendmaken.”

De trein was op weg van Roosendaal naar Den Bosch. De verdachte verklaarde uit Bergen op Zoom afkomstig te zijn, zo meldden andere media.

De politie heeft de verwarde man aangehouden. Verschillende ooggetuige meldden dat de man in het treinstel vreemd gedrag vertoonde en de reizigers in de trein vertelde dat hen hetzelfde zou overkomen als ‘11 september’. Ook zou hij Allah uh Akbar (Allah is groot) hebben geroepen. Ook dat kan de politie ontkennen noch bevestigen.

Er ontstond een behoorlijke chaos toen een woordvoerder van de NS meldde dat er inderdaad een bom in het treinstel was aangetroffen. “Die NS-medewerkster heeft inderdaad behoorlijk voor haar beurt gesproken”, stelt de politiewoordvoerder van het korps Brabant-Noord. “Die onjuiste verklaring hebben we gelukkig snel kunnen ontzenuwen.”

De NS verwacht dat het treinverkeer snel normaal rijdt. Ze waarschuwt dat er hier en daar nog een trein kan uitvallen. Voor de avondspits moet het weer normaal zijn.