Onduidelijkheid over komst artiesten bij uitreiking Vakprijs

Cultuur

BREDA – Het is nog onduidelijk welke artiesten er komen tijdens de uitreiking van de Vakprijs zondag in Holland Casino in Breda.

De vakprijs is een wedstrijd over het Nederlandstalige lied in België en Nederland, waarbij de
deelnemers zelf hun stem uitbrengen in elf verschillende categorieën. Waaronder zanger,
zangeres, duo/groep en oeuvre prijs.

“Helaas komen niet alle genomineerden zondag,” vertelt projectleider van de Vakprijs, Hendrik Leeuw. “Marco Borsato is bijvoorbeeld ook genomineerd, maar daar hebben we geen contact mee kunnen krijgen. Corry Konings komt speciaal voor de vakprijs terug uit Spanje, dat is wel erg leuk.”

De bedoeling is dat tijdens de uitreiking diverse artiesten optreden. Welke artiesten is nog niet bekend. De projectleider heeft het draaiboek nog niet rond, dus hij kan nog niet veel zeggen over de artiesten.

Genomineerde Jan Smit komt in ieder geval niet. “Volendam is niet zo enthousiast over de Vakprijs. Nick en Simon waren de winnaars van vorig jaar, maar die kwamen hun prijs niet eens ophalen”, zegt Leeuw.

13 december worden er 11 bronzen beelden uitgereikt aan de 11 ‘als beste gekozen door hun collega’s uit de branche’. De winnaars van vorig jaar reiken in principe de prijzen uit aan de besten in 2009.

De vakprijs is een wedstrijd over het Nederlandstalige lied in België en Nederland, waarbij de deelnemers zelf hun stem uitbrengen in elf verschillende categorieën. Waaronder zanger,zangeres, duo/groep en oeuvre prijs.