Spannend... Breda's Got Talent nadert de ontknoping, zaterdag 28 november 2009. foto Peter Visser
Spannend... Breda's Got Talent nadert de ontknoping, zaterdag 28 november 2009. foto Peter Visser

'Er is zoveel talent in Breda'

Cultuur

BREDA – De zeven finalisten van Tiggelman Dance Masters ‘Breda’s Got Talent’ hebben een zware finale voor de boeg. Voor zaterdag moeten zij twee individuele optredens en één gezamenlijk optreden voorbereiden.

“We zijn er heel druk mee bezig”, vertelt Renate Tiggelman, organisatrice van de talentenjacht. “Vooral aan het openingsnummer wordt nu heel hard gewerkt. Ook komen er twee artiesten van ‘Dancing with the stars’ optreden, daar moeten we nog een hoop voor regelen.”

De dansschool Tiggelman staat helemaal buiten ‘Breda’s Got Talent.’ Renate organiseerde het festijn om de jeugd van Breda te helpen. “Er is zoveel jong talent in Breda waar niets mee gedaan wordt. Met deze wedstrijd wil ik de deelnemers een zetje in de goede richting geven.” Ze heeft geen persoonlijke favoriet. “Daar ben ik helemaal niet mee bezig, het organiseren kost zoveel tijd! Alles loopt tot nu toe op rolletjes en ik ben ontzettend trots op alle kandidaten.”

Bij ‘Breda's Got Talent’ kunnen Bredase jongeren tussen de 13 en de 18 jaar hun muziek-, dans- en zangtalent laten zien. De winnaar of winnares van de finale, wint een eigen cd- en video opname, een optreden en interview in het programma RONDOM Breda, en mag optreden in Breda op Koninginnenacht.