Handhavingsactie levert geld en softdrugs op

Politie

BREDA - Bij een handhavingsactie van de politie, de gemeente, de douane en de belastingdienst zijn grote hoeveelheden softdrugs aangetroffen. Verschillende bedrijfs- en winkelpanden werden gecontroleerd op onder andere de Haagweg, de Boschstraat en het Spinveld.

In totaal zijn er 23 adressen gecontroleerd. Hierbij werd gekeken naar onder andere het hebben van de vereiste vergunningen, openstaande belastingschulden en boetes. Veel van de gecontroleerde panden zijn al eerder aan een controle onderworpen, waarbij overtredingen werden geconstateerd. Bij veel van de genoemde panden was nu alles is orde.

Bij enkele betrokkenen werden donderdag schulden geïnd. Ook werd in enkele gevallen geconstateerd dat men zich niet aan de verleende drank- en horecavergunning hield, daar de aanwezige leidinggevende bijvoorbeeld niet op de vergunning was bijgeschreven.

Donderdagavond kreeg de politie melding van een hoeveelheid softdrugs in een pand aan de Boschstraat. De politie volgde de anonieme melding direct op en in het pand werd 705 gram hennep en 95 gram hasj aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. De politie hield een 35-jarige inwoner van Etten-Leur aan. De man zou toegang hebben tot de woning en werd in zijn cadeauwinkel in de Boschstraat aangehouden. Hij ontkende iets met de softdrugs te maken te hebben. Vrijdag is de man na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie hield naast de controle van panden nog een verkeerscontrole in samenwerking met de belastingdienst. Hierbij werden 20 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 16 voor het niet dragen van de autogordel, 1 voor het negeren van een geslotenverklaring, 1 voor het rijden zonder rijbewijs op een snorfiets, 1 voor het niet voeren van een kentekenplaat op een aanhangwagen en 1 voor een verlopen APK-keuring.

De belastingdienst nam tijdens de controle 7 auto's in beslag. Er werd een bedrag van 18-duizend euro geïnd, waarvan 12-duizend direct werd afgelost.