Eerste overwinning voor mannen Barons

Basketbal

BREDA - Glaslijn Barons heeft kort voor de winterstop de eerste zege in de eerste divisie te pakken. Thuis won de ploeg van coach Marc van Tetering met 80-66 van Cobranova.

"De afspraak was dat we in ieder geval niet puntloos naar de feestweek zouden gaan ", stelde coach Marc van Tetering. "Er moest in eigen huis gewonnen worden van CobraNova."
Via 10-2 en 20-11 liepen de Bredanaars voorzichtig uit. In het tweede kwart wist Barons geen oplossing te verzinnen voor de gevaarlijk Manuel (30 pts) van CobraNova. Onder zijn aanvoering kwamen de bezoekers terug tot 24-20. Na 34-27 bij rust loopt Barons in eerste instantie wat uit, maar laat daarna de bezoekers toch tot drie punten terugkomen, vooral door een falende aanval.

In de vierde periode lijkt het mis te gaan. "Wij weigeren te score, lopen elkaar in de weg bij de defence en omdat er ‘te veel’ fouten gemaakt werden ligt het spel vaak stil. De enige die hier van profiteert zijn de gasten", concludeert Van Tetering. "De voorsprong verdwijnt als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon." Bij een time out bij 51-53 volgt de omslag."Wij houden ons hoofd koel en onder aanvoering van Joep Leijsen (10 pts) en een goed spelende Rik van Waes (10 pts) maken wij het verschil snel weer groter, 59-53 5de minuut." Daarna maakte Barons geen fouten meer en sleepte daarmee de eerste overwinning van het seizoen binnen.
Topscoorder was Tim van Waes (16 pts), in totaal waren bij Barons 6 spelers in de dubbele cijfers. Volgende week uit tegen BC Vlissingen, een nieuwkomer in deze klasse.

BARONS HEREN 1 – COBRANOVA (20-11) 34-27 (51-48) 80-66