Logo bredavandaag.nl

15.000 vierkante meter Vitalis College bij nieuwe sporthal

SPORTPARK - Het Vitalis College, onderdeel van het ROC West-Brabant, zit straks met 3000 leerlingen op het voormalig JEKA-terrein naast de nieuwe sporthal. De oppervlakte van het nieuwe complex bedraagt ongeveer 15.000 vierkante meter.


Voor Vitalis betekent de vlotgetrokken samenwerking met de gemeente rond de nieuwe sporthal dat alle afdelingen worden samengevoegd. Het wordt een centrale plek, terwijl nu het een en ander over de stad is verspreid.

“De grondprijs en de parkeergelegenheid waren de grote struikelblokken. Die zijn verholpen. Dat zijn we de afgelopen tijd met elkaar overeen gekomen”, zegt een woordvoerster van het ROC.

Ondanks dat de exacte plannen nog niet concreet zijn is het wel duidelijk dat op zo’n 15.000 vierkante meter 3000 leerlingen samenkomen.

“Allerlei details zijn nog niet ingevuld, dus is het moeilijk te zeggen hoe het er precies komt uit te zien. Niets staat nog vast. Er zullen nooit 3000 leerlingen tegelijk in het gebouw zijn. Een aantal lopen stage of zitten elders.”

De sportopleiding CIOS van het Vitalis College hoeft straks niet meer door heel Breda op zoek naar sport faciliteiten. Voor de meeste activiteiten kunnen ze gebruik maken van de nieuwe sporthal.

“We hadden al een volwaardige CIOS-afdeling. Alle leerlingen zaten voor de theorielessen aan de Terheijdenseweg en voor de sportlessen op verschillende plekken in Breda. Dat is straks zo goed als voorbij.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief