Afbeelding

‘Klacht fietsbond broodje aap’ (video)

Politiek

CENTRUM – De klacht van de Fietsbond Breda over onwenselijke hindernissen in de toekomstige tunnel onder het nieuwe station is niet gegrond. Dat zei GroenLinks raadslid Piet Hein Scheltens tijdens de gemeenteraadsvergadering donderdagavond.

“Het verhaal over ribbels, putjes en andere obstakels is een broodje aap. Ik heb de plannen heel goed ingezien en nergens op de tekeningen zijn deze hindernissen te vinden. Ik zag duidelijk een natuurstenen vloer.”

De Fietsbond sprak vorige week over de obstakels tijdens een commissievergadering. Bestuurslid Otto Knitel benadrukte dat zoiets echt niet door de beugel kon.

Scheltens voegde er nog aan toe dat hij ‘vriendjes’ is met de bond, maar dat hij hier niet omheen kon. Ook al wordt de door de politiek allang geaccepteerd dat de tunnel voor voetgangers is en niet voor fietsers vroeg hij de wethouder toch nog eens naar de mogelijkheden te kijken.

Wethouder Willems benadrukte nog maar eens dat de gemeenteraad heeft ingestemd met het definitief ontwerp. “Het is door de raad besloten, maar ik zal u wens bij de betrokken partijen goed neerleggen”, zei hij.