Grote brand in centrum Breda

Nieuws

BREDA - Het Bredase café 't Hart van Breda is in de nacht van zondag op maandag bijna geheel uitgebrand. De brand brak waarschijnlijk even voor haf twee 's nachts uit op de eerste verdieping van het pand. Rond twee uur 's nachts waren er vier brandweerwagens aanwezig op de Grote Markt. Omstanders hoorden enkele grote ontploffingen.

>> 'Gevoel van machteloosheid
>> Foto's brand | Filmpje YouTube
>> vlam in de pan oorzaak brand

Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk bevestigt dat de brand ontstaan zou zijn op de eerste verdieping. Roger Gaillard en Miriam Herssling wonen boven het café. "We werden wakker van geklop op onze deur. Dat bleek de brandweer te zijn. De hele gang stond al vol met rook", zo vertelt het in shock verkerende tweetal.

Het stel kon naar buiten vluchten. Daar stond sinds iets na twee uur ook burgemeester Peter van der Velden, net terug uit China. "Zonde van de oude stad", meldde de burgervader, die constateerde dat er geen gewonden waren gevallen.

Op de Grote Markt is het een puinhoop. Alle terrassen zijn aan de kant gegooid, tientallen brandweermannen staan in het bluswater op de markt, die geheel afgezet is, en proberen te redden wat er te redden valt. Een aantal fotografen kijkt toe. Bij t Hart stroomt het bluswater via de trappen naar buiten. Naast 't Hart zit café Sam Sam en aan de andere kant zit modezaak Esprit. Die panden sparen is waar de brandweer zich in de loop van de nacht op richt. Van 't Hart zijn de eerste etage en zolder helemaal verwoest. Het dak is ingestort. Het pand lijkt niet meer te redden.

De neonverlichting van het café oogt treurig. Hart ..n ....a staat er. Meer lijkt er niet over van het café.

Foto's? Reacties? Mail ze naar redactie@bredavandaag.nl