Ballon Fiësta trekt 40-duizend bezoekers

Nieuws

BREDA - Op de vrijdag na is de Breda Ballon Fiësta 2009 geslaagd. Door harde wind en regen konden vrijdagochtend en -avond niet uitvaren. Ook zaterdagochtend konden de ballonnen niet vertrekken. Ondanks het weer trok het evenement dit jaar 40-duizend bezoekers.

>> Fotoalbum Ballon Fiësta 2009

Van de zes geplande vaarten, verspreid over drie dagen, gingen er drie niet door. “Het evenement is zeer weersafhankelijk”, zegt Monique Bakker, pr-medewerkster bij de Ballon Fiësta. “Ondanks de afgelaste vluchten kunnen we toch van een geweldig evenement spreken. Mensen van wie de vaart werd afgelast, kunnen op een later tijdstip alsnog mee met een ballon.”

De weersomstandigheden waren niet zo slecht als vorig jaar. Toch stonden er op de vrijdag op het hoogtepunt maar 100 bezoekers op het evenement. “Dan is een totaal dan 40-duizend bezoekers helemaal niet slecht”, zegt de pr-medewerkster.

Volgend jaar bestaat het gratis evenement 25 jaar en vindt het plaats op 26, 27 en 28 augustus. “Er zullen zeker een heleboel leuke dingen worden georganiseerd”, verzekert Bakker.