D66: 'College handelt uitgeblust en vermoeid'

Politiek

BREDA – De burgemeester en wethouders van Breda lijken uitgeblust en vermoeid. Dat vindt de Bredase D66-fractie. “We zijn teleurgesteld in uw handelen.”

“Zo twee maanden voor de verkiezingen lijkt het erop dat Breda blijft zitten met een structureel tekort van 4,9 miljoen en u doet er niets meer aan”, schrijven raadslid Bart Vos en lijsttrekker Saskia Boelema. “Het tekort is door u veroorzaakt en wordt ook door u over de verkiezingen heen getild”, klinkt het verwijt.

Het steekt de partij vooral dat het tekort in de schoot van de volgende bestuurders wordt geworpen. “Wat de Bredanaars na drie maart 2010 mogen verwachten, blijft volstrekt onduidelijk”, vindt het tweetal.

D66 stelt het college voor de gemeenteraad alsnog op de hoogte te stellen en de raad een inschatting te presenteren met de gevolgen van het tekort vanaf 2011. “Ook presenteert u aan de gemeenteraad en de Bredase inwoners oplossingen hoe de het tekort kan opvangen.”

“En”, zo sluiten Vos en Boelema af, "de informatie maakt u openbaar zodat er voor de verkiezingen een debat over kan plaatsvinden tussen de verschillende politieke partijen.”