Voorstel KNVB: 'Laat NAC-feest niet doorgaan'

NAC

BREDA - De KNVB heeft voorafgaand aan de wedstrijd NAC - Heracles de gemeente Breda voorgesteld het feest op P5 naast het NAC-stadion niet door te laten gaan. De voetbalbond stelde per brief het niet passend te vinden dat een voetbalclub die een straf heeft opgelegd gekregen een feest organiseert. “De club heeft niet voor niets straf”, zegt een woordvoerster van de KNVB.

>> NAC - Heracles: buiten leuker dan binnen

De club kreeg de straf opgelegd nadat tijdens de bekerwedstrijd tegen Groningen vuurwerk was afgestoken. De KNVB kreeg lucht van het feestje op de parkeerplaats en stuurde zowel de gemeente Breda als de provincie een brief. “We hebben daarin geschreven dat we het niet gepast vonden dat een club die een straf krijgt opgelegd een feest organiseert naast het stadion”, stelt de bond.

De burgemeester legde de brief naast zich neer. “NAC had de intentie het feest te organiseren op publiek domein en niet in het stadion. Dat is ook gebeurd”, zegt een woordvoerster van de gemeente. “Aan alle brand- en veiligheidsvoorwaarden werd voldaan, de burgemeester zag dan ook geen reden het feest niet door te laten gaan.” Ook de provincie ging niet in op het voorstel van de KNVB.

De brief ging niet naar de voetbalclub zelf. “Maar gelukkig heeft de burgemeester ons gesteund en het feest op de parkeerplaats gewoon door laten gaan”, zegt Willem Reijn, hoofd communicatie van NAC.

Eerder berichtte fansite www.derat.nl al over de brief die KNVB schreef naar de Provincie en de gemeente.