Feestje als het vriest

Nieuws

GINNEKEN - Natuurijsbaan Ijsvermaak aan de Bouvignelaan werd in 1885 opgericht en bestaat dit seizoen dus 125 jaar. Als er weer geschaatst kan worden, wordt er een bescheiden feestje gevierd.

“De mensen hebben deze tijd zoveel feestjes, die zitten echt niet te wachten op een feest van de ijsbaan.” Penningmeester Dick ten Haaf wil het jubileum wel anders vieren. “Als er weer ijs ligt, doen we wat extra’s, we delen bijvoorbeeld gratis koek en zopie uit. We hebben duizenden leden, voor een groot feest hebben we de centen niet.”

Leden hebben al wel een cadeautje ontvangen van de jarige natuurijsbaan. Zij kregen een toegangskaartje voor de kunstijsbaan aan de Terheijdenseweg. Bang voor concurrentie is Ten Haaf niet. “De mensen kunnen daar oefenen en dan komen ze hier schaatsen.”

Het huidige ijs is volgens Ten Haaf heel, heel, heel slecht. Ook de ijskeurmeester van Ijsvermaak, Frans van Dorst, is niet blij met de huidige staat. “Ik ben het ijs gisteren nog gaan controleren, maar helaas ligt er nog bomijs, ijs met sneeuw, waar niet op geschaatst kan worden.”

Het klinkt raar, maar het liefst ziet Van Dorst het nu flink dooien. “Dan wordt het bomijs weer water. Als het dan drie dagen en nachten vriest met 5 graden en het niet sneeuwt, kunnen we een viering gaan plannen. Maar dat zijn wensen die niet makkelijk uitkomen.”