Afbeelding

Graanbeurs maakt plaats voor Hangar 20

Economie

CENTRUM - Grootse plannen hebben Ruud Bruins en Daan ten Have met nachtcafé De Graanbeurs. De nieuwe eigenaren van het enorme café aan de Reigerstraat lijken exact te weten welke formule in het pand komt. Samen willen ze in ieder geval het nachtcafé nieuw leven inblazen.

Na 23 jaar verdwijnt de naam ‘De Graanbeurs’ in ieder geval. “Voortaan heet het Hangar 20”, zegt Bruins, die tevens eigenaar is van muziekcafé Plein 79 in Den Bosch. “Ook wat voorheen de Spock was, wordt anders. Dat krijgt een caféfunctie en is straks zes dagen per week open. Bovendien komen er ramen in het nu nog dichte pandje.’

Vorige week woensdag kwamen de Bredase horecagigant Laurens Meijer, Bruins en Ten Have overeen dat het tweetal de Graanbeurs zou kopen. “Alleen de handtekening staat nog niet”, zegt Bruins. De nieuwe eigenaar wil niet kwijt wat hij voor het pand heeft betaald.

De huidige verbouwing stopt in ieder geval. “We gaan wel door met verbouwen, alleen op een andere manier.” Bruins: “Het wordt een volwassen dansgelegenheid. Een muzikaal spectrum zonder het scherpe randje. Niet te oubollig, maar ook niet te chique, met veel livemuziek. De grote zaal krijgt bijvoorbeeld een dansfunctie: volwassen dansmuziek als funk, soul, rock, Balkan, dance, etc.”

Bruins en Ten Have willen op de vrijdag voor carnaval opengaan. “We draaien de carnaval gewoon vijf dagen mee. Dan opent Hangar 20 zijn deuren. We starten met een Prince-tributeband. Daarna betreden topmuzikanten, onderwie U-gene en Marcel Sinjor, het toneel”, aldus Bruins.

Na het carnavalsfeest wordt de verbouwing weer opgepikt. Bruins en Ten Have willen voor het interieur kleurrijke en 'recyclebare' materialen gebruiken. “Dat alles met een volwassen uitstraling.” Discotheek de Spock wordt straks een ruimte met caféfunctie. “Daar gaan we ramen in de gevel plaatsen zodat het ook die uitstraling krijgt”, zegt Bruins. “Het gaat zes dagen in de week open. De bovenzaal wordt een café met een "Lowlands-karakter.”

Bruins zet het concept dat hij met zijn podiumcafé in Den Bosch heeft ook in Breda voort. “Daar hebben we een samenwerking met poppodium W2. Wij willen voor Hangar 20 die samenwerking ook met de Mezz in Breda aangaan. Maar als het zover is, dan luiden wij wel aan de bel.”