Afbeelding

Onduidelijkheid zondagsopening bij supermarkten

Economie

BREDA – De negen supermarkten met een ontheffing om op zondag open te gaan, weten nog niet wanneer ze gebruik maken van de vergunning. De nieuwe regeling treedt vanaf aanstaande zondag in werking.

Bij de filialen van Super de Boer is het nog niet duidelijk wanneer ze voor het eerst van de maatregel gebruik gaan maken. Ook de Jumbo heeft nog geen idee wanneer ze voor het eerst op zondag opengaan.

De persvoorlichtster van Jumbo weet wel te vertellen dat ze met de zondagoptie aan de wensen van de klanten proberen te voldoen.

Alleen bij de twee Albert Heijn-filialen die in de lijst staan, is het zeker dat ze aanstaande zondag 10 januari opengaan. Michael Martens, eigenaar van de AH Bavel, is erg enthousiast over zijn vergunning voor de opening op zondag.

“Ik hoorde van een aantal collega’s van de Albert Heijn-filialen in andere gemeentes dat zij ook op zondag open zijn. In Bemmel zijn ze bijvoorbeeld erg tevreden, dus ik dacht laat ik ook maar proberen een ontheffing aan te vragen. Eind november 2009 hoorde ik dat het was gelukt. Nu kunnen we dus aanstaande zondag vanaf 16:00 u starten.“

Volgens medewerkster Kelly van Akkeren hangen in de Albert Heijn in Ulvenhout overal al posters waarop staat dat ze ook vanaf aanstaande zondag beginnen.

De supermarkten mogen van 16:00 u – 20:00 u open zijn, omdat de Winkelsluitingstijdenwet dat voorschrijft. De avondopenstelling voor winkels is namelijk pas na 16:00 uur. De persvoorlichter van de gemeente Breda vertelt dat de aanvragen zijn goedgekeurd, omdat de wet het voorschrijft.

“De gemeente Breda heeft geen beleid hiervoor, zij heeft er niks over te zeggen. Als het in de wet staat, dan moet de gemeente zich eraan houden."