Vijf Super de Boer-filialen worden C1000

Economie

BREDA - Vijf supermarkten in Breda ondergaan door de overname van Super de Boer door Jumbo een metamorfose. Drie supermarkten in Breda worden gelijk doorverkocht aan C1000, in Prinsenbeek en Teteringen gaat het om twee filialen.

In Nederland gaat het in totaal om tachtig winkels die Jumbo gelijk doorverkoopt aan C1000. De Super de Boer aan De Donk wordt een C1000. Eigenaar Huub Miegielsen hoopte eigenlijk dat zijn winkel zou veranderen in een Jumbo. In de IJpelaar verandert de supermarkt in de Burcht en de Super de Boer aan de Van Spaandonkstraat in Princenhage.

Eigenaar van de Super de Boer aan de Pastoor van Spaandonkstraat ziet de toekomst rooskleurig in. “Niet dat ik niet meer achter de formule van Super de Boer sta, die blijft goed. Maar in deze economische tijd zie je dat de full-service-winkels inleveren op hun klandizie. Jumbo en C1000 trekken wat dat betreft gewoon meer klanten.”

In Teteringen moet de Super de Boer aan de Scheperij plaats maken voor C1000 en in Prinsenbeek aan de Markt verdwijnt de Super de Boer.