Moeizame eerste winst in nieuwe jaar voor Barons

Basketbal

PRINCENHAGE - Na bijna een maand niet tot nauwelijks gespeeld en getraind te hebben stond voor de mannen van Barons afgelopen zaterdag de derde ontmoeting tegen Vlijmscherp-SVH op het programma. Na twee keer verlies waren de mannen gebrand op een overwinning. Die kwam er: 70-54

"Wij hadden al twee keer verloren en wilden dat voor eigen thuispubliek niet nog een keertje laten gebeuren", stelde coach Marc van Tetering. "Wij starten met Mark, Niels, Guido, Tim en Joep. Maar ondanks het feit dat Vlijmscherp met een zwaar verzwakt team ten strijde kwam konden we niet meteen een stempel op de game drukken."

Beide teams begonnen dan ook erg rommelig en na vier minuten was de stand dan ook maar 6-6. De gasten nemen hierna een kleine voorsprong omdat Barons de laatste drie minuten weigert te scoren. 15-18.

Na een goed gesprek in de periode rust, nam Rick van Waes (8 pts) de Bredase ploeg op sleeptouw en drie minuten later pakt Barons een voorsprong. 21-20. Dan wordt het zes minuten lang stuivertje wisselen, 21-24 naar 25-24 en vervolgens weer 25-28 tot in de 9de minuut Tim van Waes (11 pts) met een driepunter het tij keerde. "Vanaf dat moment staan wij onze voorsprong niet meer af en gaan we met 36-34 de kleedkamer in."

In de derde periode speelt Barons press. Het leidt tot een 42-35 voorsprong en foutenlast. Na een time-out stuurt Van Tetering een gekalmeerd team terug het veld in. "Onder aanvoering van Bas Hustegge (13 pts) maken we het verschil groter. Ondanks het feit dat ik vanaf de 7de minuut bijna al onze centers naar de bank zie komen vanwege hun foutenlast." Maurits van Aalst vangt dit prima op. Eindstand 3de kwart 56-46

"Wij hebben een goede start in het vierde kwart maar daarna weigeren we wederom om te scoren, Vlijmscherp ruikt een kans en maakt het verschil naar 9 punten in de 7de minuut." Hierna nemen Niels Damen en Guido La Rose (14 pts) het heft in handen en al knokkend zorgt Barons ervoor dat de moegestreden gasten, 3,5 minuut lang de ring niet meer kunnen vinden. "Wij kunnen, ondanks dat het geen technisch hoogstaande game was, toch terecht de punten in Breda houden. 70-54."

Vrijdag speelt Barons uit tegen DBV Rowic,

BARONS HEREN 1 – VLIJMSCHERP-SVH (15-18) 36-34 (56-46) 70-54