Afbeelding

Toch niet schuin parkeren aan de Dreef

Politiek

BREDA – De gemeente komt de eis van de bewoners van de Dreef in Princenhage niet tegemoet. Het wordt geen schuinparkeren in hun straat. Een meerderheid van de raadscommissie stemde donderdag in met het voorlopige plan van wethouder Janus Oomen.

De wethouder en zijn ambtenaren kregen nogal wat kritiek te verwerken van de bewoners van de Dreef. Volgens de klankbordgroep, die in meerderheid tegen het langsparkeren is, trekt het college zich niets aan van de wensen van de bewoners rond de reconstructieplannen van de straat.

Zij betichtte het college van burgemeester en wethouders van gesjoemel en onbehoorlijk bestuur. De aantijgingen waren volgens de wethouder grote woorden die hem diep raakten.

Oomen reageerde heftig op de toespelingen en zei diep teleurgesteld te zijn. “Ik heb een miljoen euro, die is gereserveerd voor dit plan, voor de poorten van de hel weggesleept en dan, na jaren van vechten, krijg je dit”, stelde de wethouder.

Inspreker deze avond was bewoner van de Dreef Jos Schlangen. Hij deed zijn best de verschillende fracties aan zijn zijde te krijgen. “De voordelen van het langsparkeren zijn ons nooit duidelijk gemaakt, zoals zoveel niet. Ook zijn ons andere feiten voor gehouden dan nu worden gesteld”, aldus de oud-wijkraadvoorzitter.

Raadslid Bart Vos van D66 vond dat Schlangen de juiste procedure moest volgen als hij het stadsbestuur verwijten maakt. “Dit is de derde keer deze week dat wordt getwijfeld aan de integriteit van het college. Als u het niet hard kunt maken, moet u zoiets niet zeggen en anders dient u maar een officiële aanklacht in.”

Op de VVD, PvdA en Leefbaar Breda na, stemde iedereen in met het huidige plan van Oomen. Voor Boy Boer was dit de druppel. De fractievoorzitter van Leefbaar Breda verliet de raadszaal uit onvrede over de beslissing de wethouder te steunen.

Oomen zelf gaf wel toe wat fouten te hebben gemaakt tijdens de ontwikkeling van de plannen en dat hij misschien soms wat overmoedig was geweest. “Uit de positieve ervaring die ik had met Ginnekenweg-Noord heb ik nu waarschijnlijk wat al te makkelijk gedacht. Ik ben de eerste die toegeeft dat ik in een aantal gevallen misschien niet expliciet genoeg ben geweest.”

Wel vonden de de fracties, op D66 na, dat de wethouder nog eens gesprek moest aangaan met de betrokkenen, ook al zag Oomen zelf geen heil in verder overleg in de kwestie.