Club M gaat verder als grandcafé Residence

Economie

CENTRUM – Club M, dat in 2008 failliet ging, is overgenomen door Grand Café – Dancing – Business Club Residence. Dat meldt bedrijfsleider Johan van het nieuwe Residence.

Residence wordt een mix van een Grand Café, een Dancing en een Business Club. Vooralsnog staat de openingsdatum op 22 januari a.s., hoewel die nog niet helemaal zeker is. “Dat zou net zo goed 29 januari kunnen worden”, zegt bedrijfsleider Johan, “we zijn nog druk met de verbouwing bezig”.

Club M, voorheen gevestigd in het oude apothekerspand, opende haar deuren in december 2007. Net geen jaar later, op vier december 2008, sloten de drie eigenaren de deuren. Het enorme horecapand bleek te hoog gegrepen. De omzetverwachtingen werden niet waargemaakt.

De nieuwe eigenaren willen met carnaval in ieder geval open zijn, om daarna de deuren voor “een week of drie, vier” te sluiten en de zaak te verbouwen. “We zitten al een tijd met het idee een dergelijke horecazaak te openen”, zegt Johan. “Verschillende steden zijn de revue gepasseerd. Breda, met de Beste Binnenstad van Nederland, leek ons de meest geschikte locatie voor onze nieuwe zaak.”

Johan is er van overtuigd dat de huidige doelgroep, 30plussers, op zoek is naar een goede uitgaanslocatie. “Met alle respect voor andere cafés en horecagelegenheden, onze doelgroep kan zijn draai op dit moment niet zo goed vinden”, vindt hij. “Wij bieden straks hoge kwaliteit in onder meer onze bediening en onze producten. Wij schenken bijvoorbeeld echte frisdranken uit flesjes in plaats van zogenaamde “post mix-frisdranken” (frisdranksiroop gemengd met koolzuurhoudend leidingwater).

Verder bieden wij een geweldige 70s-80s-90s-sfeer, hebben wij een grote dansvloer én
de grootste officiële binnen(!)-rookruimte van Nederland! Daarnaast is het voor bedrijven en professionals straks goed zaken doen in onze exclusieve Business Club op de 1e verdieping.”

Een tipje van de sluier wat betreft interieur en verbouwing geeft de bedrijfsleider bijna niet. “Kom maar langs straks, dan zul je het zien”, biedt hij aan. “We gaan na de carnaval weer verbouwen. Als je na de officiële opening (planning is half maart) binnenkomt, is het alsof je een warme deken over je heen krijgt. Warme kleuren en materialen in een stijlvolle ambiance, met lekkere muziek, een voortreffelijke bediening en een geweldige sfeer voor 30plussers”.

Opmerkelijk is het deurbeleid dat Residence straks gaat voeren. Iedere bezoeker mag bij binnenkomst eerst zijn of haar legitimatie laten zien. Daarna wordt er door Residence een pasje aangeboden, dat ieder bezoek daarna een toegangsbewijs vormt. “We willen weten wie we binnen hebben”, beargumenteert Johan de keuze. “Dat maakt het voor mogelijke herrieschoppers niet interessant om bij ons binnen te komen.” Ook op het gebied van drugs is Residence straks onverbiddelijk. “Bij Residence wordt iemand met drugs niet alleen verwijderd, we overhandigen diegene ook direct aan de politie. Bovendien komt die persoon bij ons op de zwarte lijst, zodat die er nooit meer in komt”.