Voorlezen is goed voor ouder en kind (Video)

Algemeen

TETERINGEN – De nationale voorleesdagen zijn begonnen en daardoor zijn veel kinderen in hun nopjes, maar ook de ouders vinden voorlezen een fijne bezigheid. In gemeenschapshuis ’T Web luisterden de kinderen geboeid en werd met de billen geschud.

Een man met pyjama, badjas en een wel heel vreemd achterwerk las voor uit het kinderprentenboek ‘Wiebelbillenboogie’. De titel heeft het in zich. Het ging niet alleen om het verhaal, maar ook om het dansen. Die mogelijkheid grepen de kinderen met beide handen aan en verlieten snel hun stoel.

Voorlezer Jan Verbart, die onder zijn badjas een staart had hangen, nam het voortouw en ging de kinderen voor in het dansgeweld. Natuurlijk is lezen en met taal omgaan het belangrijkste doel.

“Voor kinderen in deze leeftijdsgroep, peuters en kleuters, is het essentieel met taal om te gaan. Met voorlezen bereik je dat. Buiten dat kinderen het leuk vinden is het heel leerzaam. Ook voor de ouders. Als die opletten kunnen ze zien hoe ze op een leuke manier een boek kunnen voorlezen”, zegt Verbart.