Het eerste damesteam van Barons, dat uitkomt in de hoofdklasse in seizoen 2009-2010. foto Barons
Het eerste damesteam van Barons, dat uitkomt in de hoofdklasse in seizoen 2009-2010. foto Barons

Kimbria wint slag om derde plaats van Barons

Basketbal

BREDA - De basketbalsters van Barons hebben voorlopig de slag om de derde plaats verloren van Kimbria. De Bredasen verloren met 52-47, mede door het vele balverlies.

Waarschijnlijk gold deze ontmoeting in Maastricht als de wedstrijd om de derde plaats. Almonte en JRC lijken te sterk voor de rest. Barons en Kimbria wilden best die rest aanvoeren. Kimbria gooide er, zoals altijd, een agressief en fanatiek spelletje tegenaan en daar bleken de bezoeksters uit Breda niet tegen opgewassen. Ze leden liefst 40 keer balverlies, een seizoensrecord. Het vorige record was 33 keer en werd geboekt in de thuiswedstrijd tegen Kimbria.

Dat balverlies leidde in sommige delen van de wedstrijd tot directe tegenscores en over het algemeen in ieder geval tot meer tegenaanvallen dan misschien nodig was. Daaruit behaalde Kimbria een goed percentage. Kwam Barons eenmaal tot een fatsoenlijke aanval, dan was het ook best succesvol. De tweepunters waren met bijna 50 procent dik in orde en ook de vrije worpen waren goed, hoewel die niet vaak uitgedeeld werden aan het Bredase team.

De met slechts acht speelsters afgereisde formatie kwam nog heel dicht in de buurt van een overwinning. Achteraf gezien was de achterstand uit de eerste periode beslissend. Die eindigde in 15-8. Verder liet Barons het niet komen (30-22 bij rust), maar in de vijfde minuut van de derde periode wankelde de ploeg wel even bij 42-30. Toch hadden de gasten nog geen zin om de wedstrijd op te geven. Met een bewonderenswaardige veerkracht krabbelden ze langzaam terug. Met een driepunter kregen ze bij 44-41 echt aansluiting.

Het beloofde net als in de thuiswedstrijd tegen Kimbria een spannende slotfase te worden. Maar ook daarin had Barons geen geluk met beslissingen van de scheidsrechters. Zelf maakte de Bredase basketbalsters weer enkele foutjes. Al met al bleef het een rommelige wedstrijd en dat was precies wat Kimbria wilde. Strijd leveren bleek het Bredase wapen maar dat was helaas net niet genoeg. Het is wel een eigenschap waarmee andere wedstrijden gewonnen kunnen worden!

Kimbria ds1-Glaslijn Barons ds1 52-47 (15-8, 30-22, 44-36)

Scores: Merel Hoogland 13, Joyce van Rijckevorsel 8, Asha Gommers 7, Liedewei Ratgers 6, Liesbeth van Vuuren 6, Maartje Roozeboom 4, Leontien Evers 2, Janneke Brouwers 1