Alle onderwijshuisvesting over vijf jaar op niveau

Algemeen

RUITERSBOS - Alle onderwijshuisvesting van het voortgezet onderwijs in Breda is over vijf jaar op niveau. Dan moeten de slechte kwaliteit van de verouderde gebouwen en het gebruik van noodlokalen zijn opgelost. Dat zegt Klaas van Harten, directeur van de coöperatieve vereniging Building Breda.

De vereniging kan de komende acht jaar 64 miljoen euro besteden aan nieuwbouw en het verbouwen van bestaande panden. Van Harten denkt dat dit binnen een korter tijdsbestek gerealiseerd kan worden.

“Ons investeringsprogramma van tien jaar is rond. Twee jaar geleden zijn we opgestart. Alles moet in 2018 af zijn, maar we gaan liever uit van 2015. Dat is het ideaal plaatje, want we zijn natuurlijk afhankelijk van andere partijen. Bijvoorbeeld bij het verkrijgen van vergunningen. Als het aan ons gaat de vaart erin”, aldus Van Harten.

De coöperatieve vereniging is in 2008 opgericht en sinds 2009 eigenaar van de schoolgebouwen van de Nassau, Stedelijk Gymnasium, Markenhage, Graaf Engelbrecht, Mencia de Mendoza, Newman College, Onze Lieve Vrouwe Lyceum en het Orioncollege.

In maart gaat de eerste schop in de grond. Het OLV bijt van alle scholen het spits af.