Afbeelding

Basisschool St. Joseph opent nieuwbouw

Algemeen

BREDA – Directeur Mark Timmermans heeft donderdagmiddag het nieuwbouwdeel van zijn basisschool Sint Joseph geopend.

“Eigenlijk schrijven we vandaag geschiedenis”, begint Timmermans zijn speech. “In de bijna negentig jaar dat de school bestaat, is dit de eerste grote verbouwing”. Timmermans houdt zijn speech in een gedeelte van de verse aanbouw; een grote speelzaal, die opgedeeld kan worden in twee ruimtes.

“En dan te bedenken dat de school aan de St. Josephstraat twintig jaar geleden bijna niet meer bestond”, verwondert Timmermans zich. “Waren er twintig jaar geleden bijna te weinig kinderen, nu moeten we, met een stop bij 500 leerlingen, zelfs bijbouwen!”

De nieuwbouw aan de st. Josephschool kon geplaatst worden door de sloop van de oude Oranjeboom-brouwerij. Was directeur eerst bang dat de aanbouw het gevoel zou geven van een ‘doos’, in zijn speech zegt hij dat het nu veranderd is. “Niet alleen de kinderen, maar ook wij voelen ons hier goed. Alles is perfect afgewerkt.”

Hoewel pas net open gaat, is Timmermans nog niet klaar. “We hebben nog plannen voor de toekomst”, zegt hij. “Een extra groepslokaal en multi-functionele ruimtes, voor eventueel buitenschoolse opvang zijn wenselijk. Dus, wie biedt zich aan voor hulp?”