Het eerste damesteam van Barons, dat uitkomt in de hoofdklasse in seizoen 2009-2010. foto Barons

Te groot krachtsverschil voor Barons dames 1

Basketbal

BREDA - Coach Martin Gommers van Barons dames 1 zag JRC Boxtel als sterktste in de competitie. Winst van zijn Bredase dames zou dan ook als een grote prestatie worden opgevat. Het mocht zaterdag echter niet zo zijn.

JRC Boxtel speelde één van haar betere wedstrijden dit seizoen en Barons speelde middelmatig. Het krachtsverschil was te groot en JRC won terecht, concludeerde Gommers.

In het eerste bedrijf pakte JRC een 2-11 voorsprong in vijf minuten. De Bredase ploeg kwam met een zone-verdediging terug tot 7-13. De eerste zes minuten van de tweede periode verliepen echter net zo slecht. Met een 9-29 tussenstand koos de Bredase coach voor een speciale verdediging op JRC’s spelmaker Paula Jaartsveld. Dit leek de gasten weer even te remmen.

De ruststand stond op 13-30 en het zag ernaar uit dat het tij kon keren. Maar ook het begin van het derde kwart was niet goed. Na een time-out in de zevende minuut ging het beter. Van 19-47 kwam Barons terug tot 28-52. In het laatste kwart won Barons door een goede slotfase.

De statistieken toonden aan, dat Barons teveel balverlies had geleden om de wedstrijd te kunnen winnen. Uit direct voordeel scoorde JRC hieruit zeker tien punten. "Al met al kwam Barons tot te weinig doelpogingen om een fatsoenlijk aantal punten te kunnen scoren", wist Gommers. "En dat is toch voorwaarde om een wedstrijd te kunnen winnen."