Afbeelding

‘De pret is van de gezichten af te lezen’

Sport

BRABANTPARK - De sportieve woensdagmiddag waarop kinderen met en zonder lichamelijke beperkingen met en tegen de selectie van NAC sporten, verloopt prima. Dat vertelt Gwen van der Meer, een van de organisatoren van het project.

In het Revalidatiecentrum Revant zijn ongeveer honderd kinderen, en ook nog eens bijna honderd begeleiders volgens Van der Meer. “Bijna de hele NAC-selectie is ook aanwezig, en die zijn ook enthousiast”, vertelt ze.

In Breda sporten leerlingen van Sensis/Koninklijke Visio (kinderen met een visuele-, motorische-, en verstandelijke beperking) en leerlingen van de Schalm (kinderen met een motorische beperking) met leerlingen van een reguliere basisschool. Dit jaar zijn leerlingen van groep 8 van nuts basisschool Burgst gevraagd mee te doen.

Als begeleiding doen leerlingen van het Graaf Engelbrecht College uit 4 atheneum mee. Dat is een onderdeel van hun maatschappelijke stage.

“Alle kinderen van de verschillende scholen hebben groepjes gevormd. Ook zitten NAC-spelers in de teams”, aldus Van der Meer.

De sportonderdelen die ze beoefenen zijn boggia, rolstoelvoetbal, springkussen, schuiftennis, een rolstoelparcours en het hardste schot met een schietkanon.

“Aan het einde van de middag krijgen alle kinderen een t-shirt aan, waarop de NAC-spelers dan hun handtekening zetten”, vertelt Van der Meer.

“Het is voor de slechtzienden fijn dat ze het t-shirt al aan hebben, want dan kunnen ze voelen dat er een handtekening op wordt gezet. En iedereen mag het kledingstuk natuurlijk mee naar huis nemen”, lacht Van der Meer.