Barons mannen laten BOB gaan

Basketbal

PRINCENHAGE - Het zit de mannen van Barons niet mee. Zaterdag verloren de heren hun competitieduel in de eerste divisie van het basketbal nipt van B.O.B. Het werd 65-63.

Het was de tweede ontmoeting met BOB voor Barons, na een eerste die de Bredanaars liefst snel wilden vergeten. De uitwedstrijd van zaterdag begon weinig hoopgevend. Beide ploegen begonnen erg rommelig, het duurde zelfs twee minuten voordat er überhaupt een score gemaakt werd.

Barons steunt in deze fase vooral op Niels Damen en Guido La Rose (uiteindelijk 17 punten). Daardoor gaan beide teams gelijk op.

Na 17-16 aan het eind eerste kwart loopt Barons in het tweede deel aan de hand van Tim van Waes naar een voorsprong van 23-26. Die voorsprong na vijf minuten is van korte duur. Barons lijdt balverlies en geeft BOB de kans erug te komen. Toch leidt Barons met 31-32 halverwege.

Het is voor de Bredase basketballers aanleiding in het derde kwart op dezelfde voet verder te gaan. "In de defense doen we er een schepje bovenop en we pakken heel snel een voorsprong", weet coach Marc van Tetering. Bij 35-40 neemt BOB-coach Maurik een time-out.

Het blijkt beslissend. Barons raakt uit het ritme en BOB komt erop en erover. Twee minuten later wordt het 42-41 voor de thuisploeg. En dan wordt het stuivertje wisselen.

In het vierde kwart hangt Barons lange tijd aan het touwtje, totdat Rick van Waes (13 pts) zich met het spel gaat bemoeien. Hij neemt (als bankspeler) de gehele selectie op sleeptouw. Door zijn spel komt Barons weer gelijk, met nog zes minuten te gaan.
Weer laat Barons BOB gaan en moet het terugvechten van 58-53. Dat lukt en met twee minuten op de klok staan de Bredanaars 60-61voor. Barons scoort nog een keer, maar komt vervolgens 1.20 minuut niet meer score.

De stand is dan onder tussen 64-63. BOB krijgt twee vrijeworpen, waarvan het er een mist. Met nog zeven seconden op de klok en balbezit, is het aan Barons. Dat komt niet meer tot een score. "Al met al terug kijkend zijn het vooral de turn-overs en het vrijeworpschot percentage die ons de das om hebben gedaan."