Afbeelding

Een huiskamer als concertzaal

Cultuur

BREDA - Een huiskamer als concertzaal? Aan de Zandbergweg in Breda wordt op 28 maart een huiskamer omgetoverd tot concertzaal tijdens het evenement 'Live In The Living'. Het evenement brengt drie akoestische concerten in Breda.

Het publiek kan luisteren naar een intiem optreden zonder microfoons of lichtshows. Het is de eerste keer dat dit evenement in Breda plaatsvindt.Tijdens de Bredaase editie van ‘Live In The Living’ treden drie verschillende artiesten op.

Maurits Westerik is de zanger van de band GEM. Awkward I is het geesteskind van liedjesschrijver Djurre de Haan, tot nu toe bij een groter publiek vooral bekend als bassist van Alamo Race Trac. Merel Simons is een Bredase singer-songwriter, zij won in 2007 de voorrondes van de Kunstbende. Op de avond treden de artiesten twee keer een kwartier op in de huiskamer.

Alle kaarten voor het "Live In The Living" concert waren al in een dag uitverkocht. “Mensen in Breda vinden dit kennelijk heel erg leuk. We hebben ook veel reacties gehad van mensen die hun huiskamer beschikbaar wilden stellen”, aldus Lisa de Jongh van de Mezz.

Momenteel is er een wachtlijst voor kaarten. “Het is een kleinschalig evenement en er waren maar weinig kaarten”, aldus de Jongh. Inschrijven op de wachtlijst kunnen belangstellenden volgens haar nog gewoon doen. “Het kan altijd nog zo zijn dat er mensen afbellen.”