Belangrijke winst dames Zwart-Wit

Hockey

BREDA – Zwart-Wit dames 1 boekten zondag tegen naaste concurrent Leiden een belangrijke overwinning. Na een ‘vechtwedstrijd’ eindigde de partij in 2-1 voor de thuisploeg.

Ondanks een sterke start van de dames van Leiden was het Zwart-Wit dat de score opende. De eerste tien minuten was Leiden de bovenliggende partij, maar dat wisten ze niet in een doelpunt uit te drukken. Fay Smits maakte na een kwartier spelen, na een snelle counter, de 1-0.

Waar vorige week de ploeg van coach Sander Loermans de punten liet liggen door geen enkele van vier verkregen strafcorners te verzilveren, was een kans vandaag voldoende om de voorsprong uit te bouwen.

Na 25 minuten pushte Charlotte Schram-Kodde de 2-0 binnen. “Vorige week gingen de strafcorners allemaal net niet goed. Daar hebben we wat aandacht aan besteed. Nu ging het wel goed”, aldus Loermans.

Voor de rust wist Leiden toch nog in de wedstrijd terug te komen. Ook zij kregen een strafcorner die ze wisten te benutten, 2-1.

Na de rust werd tussen beide partijen flink strijd geleverd. Dat leverde een aantal groene kaarten op, maar niemand werd uiteindelijk van het veld gestuurd.

Loermans: “In de tweede helft werd het echt vechthockey. Veel van de strijd vond plaats op het middenveld. Het werd op een paar kleine kansen na niet echt spannend meer. Ik ben tevreden, want ze hebben er voor gevochten.”