Zwart-Wit geeft Houten de punten

Hockey

GINNEKEN – Degenen die zondagmiddag aan de Galderseweg even te lang aan de bar stonden voorafgaand aan Zwart-Wit – Houten, wisten niet wat ze meemaakten. Binnen vier minuten stond het 0-2.

Coach Bart Neutkens zag het met lede ogen aan. “Twee verdedigingsfouten. De eerste keer niet meeschakelen, de tweede door teveel ruimte te geven.” Er was maar één conclusie mogelijk. “In die fase hebben we de wedstrijd verloren.”

Zwart-Wit probeerde het nog wel, maar liep de rest van de wedstrijd achter de feiten aan. Houten speelde het spelletje slim, gaf Neutkens toe. “Verdedigend deden ze het in elk geval beter dan wij.”

De bezoekers speelden bij tijd en wijlen een handbalverdediging, daarmee Zwart-Wit geen ruimte gevend om het spel op te bouwen en gelijkertijd loerend op een counter. “Dat deden ze handig.” Bij rust stond het 1-3, nadat Zwart-Wit via een velddoelpunt van Jesse van Minden wel op 1-2 was gekomen.

Tien minuten voor tijd maakte Sjoerd van Dongen de aansluitingstreffer, maar spannend werd het niet meer. Dus baalde Neutkens stevig. “Hier ga ik mijn hoofd nog wel over breken, vrees ik.” Hij weet bovendien dat zijn team de laatste overwinning dit seizoen al weer heel lang geleden boekte: 22 november. “En de laatste thuisnederlaag was misschien wel een jaar geleden.”

Al met al een slechte generale voor de Bredase topper van komende zondag, als Zwart-Wit op bezoek gaat bij stadsgenoot Breda. “Daar kunnen we wel veel goed maken.”