Gemengde gevoelens na gelijkspel Push

Hockey

ZWOLLE/BREDA – De heren van Push hebben opnieuw punten laten liggen. De puntendeling met Tempo 41 zorgde voor gemengde gevoelens. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-2.

Er leek aanvankelijk weinig aan de hand voor Push, zeker toen het in de eerste helft de leiding nam via Kjeld Ossel. De middenvelder tikte bij de tweede paal binnen uit de rebound van een strafcorner.

Toch kon het gebeuren dat de thuisploeg nog voor de thee de stand rechttrok. Push leverde de bal knullig in wat leidde tot een strafcorner voor Tempo’41. Deze werd benut waardoor de beide elftallen bij een 1-1 stand gingen rusten.

Na de pauze voltrok zich voor de gasten een doemscenario waar met name de arbitrage verantwoordelijk voor was. Zo scoorde Tempo’41 de 2-1 uit een strafcornervariant, maar werd de eerste uitloper van Push geblokt. De scheidsrechters zagen er geen kwaad in en dus moest Push in de achtervolging.

Ook daarna had het team van Sven van der Most reden tot klagen. Zo zag de coach een strafcorner van zijn team met de voet gestopt worden wat leidde tot een strafbal. Ware het niet dat de arbitrage de beslissing terugdraaide.

In de slotfase dachten de Bredanaars alsnog de gelijkmaker te scoren, maar de treffer werd afgekeurd. Twee minuten later was het wel raak. Thijmen Bantje scoorde de 2-2 na een vrije slag.

“Uiteindelijk mag je blij zijn dat je met 2-2 weggaat”, vond Van der Most. Maar blij was de coach allerminst: “Dit is zo zuur. Er wordt een loepzuiver doelpunt afgekeurd.”

Van der Most plaatste zijn vraagtekens bij enkele beslissingen, maar wilde het puntverlies niet daaraan ophangen. “We moeten voorin ook meer creëren”, stak hij zijn hand in eigen boezem.

“Maar dit is doodzonde, we hebben vier punten laten liggen in twee wedstrijden. Ze zeggen dat je groeit met vallen en opstaan. Dan zal dit wel ‘vallen’ zijn, laten we hopen dat we volgende week weer ‘opstaan’."