Dames Barons vechten tegen zichzelf

Basketbal

BREDA – Ondanks een rommelige wedstrijd pakten de dames van Glaslijn Barons de winst in eigen huis. Het team versloeg zondag het lager geklasseerde Pendragon uit Tilburg met 65-51.

Barons speelde een rommelige wedstrijd, zoals de laatste weken vaker het geval was. Bij vlagen springt de ploeg weg van de tegenstander, maar even gemakkelijk mag een hard werkende opponent terugkeren in de wedstrijd.

Tegen de Tilburgse studenten ontbrak het Barons vreemd genoeg aan voldoende reboundkracht en was het te slordig met het balbezit. Bovendien was het schotpercentage lang niet zo goed als enkele maanden geleden tijdens de eerste ontmoeting met Pendragon.

Barons vocht ook een beetje tegen zichzelf. Pendragon staat immers op de voorlaatste plaats in de rayon hoofdklasse en Barons wil aansluiten bij de top.

Tegen Pendragon zag het er overigens nooit naar uit, dat Barons ging verliezen. Geen enkele keer in de wedstrijd stond de Bredase ploeg op achterstand. Na de eerste periode was het verschil (21-17) weliswaar niet groot, maar Pendragon moest het hebben van oplevingen en niet van een constant goed niveau.

Toch is de Tilburgse ploeg onder leiding van de nieuwe coach wel gegroeid. Pas in het derde kwart liep de marge met Barons op (43-31) maar wederom kwam Pendragon terug (43-38). Bij 59-43 halverwege het laatste kwart was de wedstrijd wel gespeeld