Viering van de eerste lentedag op het Edisonplein foto Gaina Weddepohl
Viering van de eerste lentedag op het Edisonplein foto Gaina Weddepohl

Lentekriebels Edisonplein ver te zoeken

Cultuur

DOORNBOS LINIE – Het enthousiasme onder de bewoners van de wijk en andere Bredanaars, om de eerste officiële lentedag te vieren op het Edisonplein, viel behoorlijk tegen.

Het festivalterrein bleef zaterdagmiddag nagenoeg leeg (foto's), ondanks de professionele opzet en de komst van publiekstrekker Kraak en Smaak.

De toegangswegen naar het plein aan de Edisonstraat waren afgesloten, zodat ook gebruik gemaakt kon worden van de weg. Daar stonden dan ook diverse kraampjes opgesteld.

Achteraf bleek deze ingreep overbodig en was door de lage opkomst het plein zelfs zonder de openbare weg te ruim.

Aan het weer lag het niet. De temperatuur was prettig en het bleef nagenoeg de hele middag droog. Het zonnetje brak soms zelfs flauw door.

Het programma zat ook prima in elkaar. Voor kinderen en ouderen startte de middag met verschillende activiteiten zoals live bloemdesign, biologisch koken, energiebesparingtips en mobiele kindertuintjes.

Aan degene die op zoek was naar vertier in de vorm van muziek was eveneens gedacht, door onder andere Kraak en Smaak te contracteren. De artiesten stonden afgelopen zomer nog garant voor een spetterend optreden tijdens de Zomerboulevard. Het mocht niet baten.

Het initiatief was positief en de opzet goed, maar waar de Bredanaars bleven tijdens de viering van de eerste lentedag, blijft een vraag. De slogan ‘De eerste lentedag vier je samen op het Edisonplein’ kwam niet uit. De lentekriebels waren ver te zoeken.

Update zondag: 'Het viel mee'