Een punt in slordige wedstrijd

Hockey

BREDA – Dames 1 van Zwart-Wit speelde zondag tegen een gelijkwaardige tegenstander, Cartouche uit Leidschendam. Dat uit zich niet alleen in de stand op de ranglijst, maar vandaag ook in de uitslag: 1-1.

Het team uit Breda wist dat ze bij winst een aantal plaatsen konden stijgen, want van plaats zes tot en met tien zit het dicht op elkaar. Met Cartouche scheelt het maar een punt, maar dat blijft na vandaag ongewijzigd.

De thuispelende ploeg sloeg in de eerste helft al snel toe uit een strafcorner. “We hebben een goede voorbereiding gehad. Helaas begonnen we niet sterk aan de wedstrijd. We stonden na een minuut of tien al met 1-0 achter”, aldus aanvoerder Jacolijn van Rijsewijk.

Zwart-Wit herpakte zich en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam voort uit een veldgoal van spits Sophie van Olphen. “De wedstrijd ging gelijk op, maar een kwartier na het doelpunt van Cartouche scoorde wij de 1-1”, zegt Van Rijsewijk.

Het spelbeeld in de tweede helft bleef hetzelfde. Beide ploegen creëerden weinig kansen. Van Rijsewijk: “Veel ballen werden onderschept. Vaak kwam dat door een slechte balaanname, zowel bij ons als bij Cartouche. Over de hele wedstrijd gezien, is het een reële uitslag,”