Foto ImiraFoto

Glaslijns Barons klopt Cobra Nova

Basketbal

PRINCENHAGE - De mannen van Barons hebben voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van Cobra Nova/ Uit werd het 59-60.

De eerste ontmoeting was voor de thuisclub een redelijk gemakkelijke winst met 14 punten verschil. Cobra Nova heeft de laatste weken verloren en wilde in hun thuisgame het verschil laten zien waarom ze op de zevende plaats staan. Barons begint sterk in het eerste kwart, maar heeft later in deze fase van de wedstrijd toch moeite met het spel van de thuisploeg, die de eerste tien minuten dan ook afsluit met 18-12.

In de tweede periode gaat Barons een stuk beter spelen. De Bredase basketballers komen terug tot 25-24 en nemen even een voorsprong (28-30). Toch gaat Cobra Nova met een voorsprong de rust in: 35-30.

Beide ploegen zijn in dit derde kwart erg aan elkaar gewaagd. Met 49-40 op het bord begint de vierde en alles beslissende periode. Beide teams beginnen erg rommelig en pas na twee minuten wordt de ring gevonden. "Dan besluiten we wederom te wisselen in onze defense en mede door man of the match Tim van Waes (20 pts) en Jeroen Douw (7 Pts) is het in de 6de minuut 54-51", stelt coach Marc van Tetering. In de minuten daarop volgend scoort Cobra Nova niet en met 55-55 staan er nog twee minuten op de klok.
Dankzij Tim van Waes komt Barons op 56-60. De thuisploeg heeft dan nog 53 seconden de gelegenheid om langszij te komen, Luijdens scoort dan een belangrijke bal. Cobra Nova maakt het nog spannend door in de laatste seconden de bal te veroveren. De thuisploeg scoort echter niet meer, waardoor Barons wint.

Komende speelt Barons tegen BC Vlissingen.

COBRA NOVA - BARONS HEREN 1 (18-12) 35-30 (49-40) 59-60