Breda heeft nieuw college van b&w

Politiek

BREDA - Het nieuwe college van burgemeesters en wethouders is sinds woensdagavond bekend. Alfred Arbouw (VVD), Cees Meeuwis (VVD), Saskia Boelema (D66), Bob Bergkamp (CDA) en Wilbert Willems (GroenLinks) nemen zitting in het nieuwe stadsbestuur.

Wanneer de diverse achterbannen instemmen zal de coalitie dus gevormd worden door VVD, CDA, D66 en GroenLinks.

Vandaag zijn de formatiewerkzaamheden door Helmi Huijbregts afgerond. Na de verkiezingen op 3 maart heeft zij de gesprekken rondom de coalitievorming geleid.

Vandaag zijn die gesprekken zover gevorderd dat zij de leiding daarover weer heeft overgedragen aan Klaas Dijkhoff, de fractievoorzitter van de VVD. “We hebben een intensief, lastig, maar vooral positief proces afgerond “, aldus Huijbregts,

Volgens Huijbregts staat er nu een coalitie die solide en moedig is. “De financiële en bestuurlijke opgave van de gemeente Breda is enorm en vraagt om enerzijds een frisse kijk, maar anderzijds om ouderwetse nuchterheid en gedegen stuurmanskunst.”

De fractievoorzitters leggen samen met de beoogde wethouders de komende tien dagen de laatste hand aan de tekst van het akkoord, dat op vrijdag 2 april openbaar gemaakt zal worden. De verkiezing en installatie in de gemeenteraad vindt op donderdag 8 april plaats.