Zwart-Wit wint na moeizame eerste helft

Hockey

BREDA – Het was wel weer eens nodig: een overwinning voor de mannen van Zwart-Wit. Zondag werd Asvion aan de zegekar gebonden. Maar zeker de eerste helft ging dat niet zonder slag of stoot.

Zwart-Wit had wat goed te maken. De ploeg van de jarige coach Bart Neutkens kende een lastig periode na de winterstop. Vorige week behaalde ze nog een punt in de derby met Breda. “Maar als we vandaag niet hadden gewonnen, waren we wel in een negatieve spiraal terechtgekomen”, constateerde assistent-coach Thomas Groels.

Zover kwam het niet. Al leek het in de eerste helft toch weer mis te gaan, zo zag hij. “Al na vijf minuten stonden we met 0-1 achter.” Het bleek een te repareren achterstand. Zwart-Wit kwam via Guus Philippart op 1-1 en via Gijs Swaans op 2-1. Toch kwamen de gasten nog op 2-2.

Na rust stelde Zwart-Wit orde op zaken. Guido Groeneveld, Sam Broekman en Aad van Rijswijk tekenden voor de 3-, 4- en 5-2. “We hebben drie punten, maar het was niet bijster hoogstaand”, concludeerde Groels. “Dat we weer eens winnen, dat was het belangrijkste.”

Zwart-Wit heeft nu twee weken om zich voor te bereiden op yet lastige uitduel met Leonidas, dat eveneens nog meespeelt om de ereplek achter de verwachte kampioen Forward.