Buren voor tweede keer betrapt op wietkweken

Politie hennepkwekerij

BREDA – In twee naast elkaar gelegen panden in Seringenlaan werden dinsdag hennepkwekerij en drogerij aangetroffen. Het was voor beide buren de tweede keer binnen een jaar dat ze door de politie werden betrapt.

Het politieteam Breda-Zuidwest hield dinsdag een hennepruimdag. Hierbij werden meerdere adressen bezocht.

In de schuur van een de woningen in de Seringenlaan werd een hennepdrogerij aangetroffen. Hier werd ruim 26 kilo softdrugs aangetroffen. De 42-jarige bewoonster van het pand is aangehouden. Afgelopen jaar werd in dit pand al een hennepkwekerij aangetroffen.

In de schuur van het pand ernaast werd een hennepkwekerij aangetroffen met 110 hennepplanten. De 68-jarige bewoner van het pand is aangehouden voor verhoor. Ook hier is afgelopen jaar al een hennepkwekerij aangetroffen en geruimd.

In de schuur van een woning in de Oosterstraat werd in de schuur een hennepkwekerij met 45 hennepplanten aangetroffen. Hierbij was sprake van diefstal van stroom. De 31-jarige bewoonster van het pand is aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld.

Op de zolder van een woning in de Nieuwe Heilaarstraat werden 198 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. In het pand werd de stroom buiten de meter om afgenomen. Op het moment van de ruiming was er niemand thuis, maar beide bewoners zijn aan het bureau ontboden voor het afleggen van een verklaring.