Push D1 versloeg Zwolle D1 zondag met 3-0. foto Guido van der Kroef
Push D1 versloeg Zwolle D1 zondag met 3-0. foto Guido van der Kroef

‘Wij hebben maar één doel: spelen in de hoofdklasse’

Hockey

BREDA – Twee bussen zijn door de club geregeld om de supporters van de Dames 1 van Push naar de uitwedstrijd in Vught te vervoeren. Zondag speelt de koploper uit Breda tegen nummer de twee MOP, in een wat nu al spannende wedstrijd genoemd kan worden.

Dat het een kraker gaat worden, weet ook Push speelster Helene Hendriks. “Onze teams zijn allebei even goed, alleen hebben wij een iets beter doelsaldo”, vertelt ze. “Ik vind het heel moeilijk om te zeggen wie er gaat winnen. Een sterk punt van ons team is dat we goed uitgebalanceerd zijn. Maar dat is MOP ook.”

Hendriks denkt dat de bussen komende zondag zeker vol zitten. “Ik denk dat er heel veel mensen meegaan, omdat het nu echt ergens om gaat. Beide teams hebben maar een doel en dat is spelen in de hoofdklasse. Dat maakt de wedstrijd ook zo leuk.”

De vorige keer dat MOP op bezoek kwam, ging de wedstrijd niet helemaal goed.“De eindstand was een wonder met 2-2, maar als de wedstrijd iets langer had geduurd, hadden we verloren.” Toch heeft Hendriks er vertrouwen in dat haar ploeg komende zondag gaat winnen.